יום שלישי, 11 באוגוסט 2015

קציצות בולט

מצרכים:

2 ביצים מבושלות
3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
200-250 גרם בשר טחון
1 בצל גדול
חופן פטרוזיליה
2 פרוסות לחם לבן ( החלק הקשה שבלחם)
3 שיני שום קצוצות
4 ביצים
רסק עגבניות (ראו במתכון)
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
קמח

אופן הכנה:

קוצצים את הבצל והפטרוזיליה. מפזרים מעליהם כף מלח. שמים בצד חצי שעה.
לתערובת הקציצות:
שמים בקערה את הבשר טחון, תפוחי אדמה מעוכים, ביצים מגורדות, שיני השום ואת 2 פרוסות הלחם רטובות וסחוטות היטב (רק את החלק הקשה).

שוטפים טוב טוב את תערובת הבצל והפטרוזיליה, סוחטים היטב ומוסיפים לתערובת הקציצות.
מוסיפים חצי כף רסק עגבניות ,חצי כף פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.
מפרידים חלבונים וחלמונים.
את החלמונים מוסיפים לקציצות ומערבבים שוב היטב.
בקערה נפרדת שמים כוס מים, חצי כף רסק עגבניות. מערבבים היטב ומוסיפים את החלבונים. מערבבים שוב היטב עד קבלת מרקם אחיד.
שמים קמח בקערה נפרדת.
מכינים מהתערובת קציצות קטנות, שמים בקמח , אחר כך במים עם החלבונים ומטגנים בשמן עמוק עד שהקציצות מוזהבות.

רוטב ל 15 קציצות :

מערבבים בסיר רחב חצי כוס מים, כפית פפריקה מתוקה, חצי כף רסק עגבניות, 4 כפות שמן (השמן שטוגנו בו הקציצות). מבשלים מעט, מוסיפים 15 קציצות ומרטיבים את הקציצות ברוטב . שמים קצת מלח ופלפל שחור מעל הקציצות מכסים את הקציצות במים ומרתיחים, ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהקציצות רכות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה