מצרכים:
1 חבילת לבבות ארטישוק של "סנפרוסט" / 10 לבבות ארטישוק טריים
1 גמבה אדומה
1 כף שמן
6 שיניי שום כתושות
חצי לימון סחוט
חצי כף פפריקה ( חריפה/מתוקה לפי הטעם)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
תחילה יש להשרות את הארטישוקים במים עם לימון סחוט טרי - כ-10 דק'
במקביל יש לחתוך את הגמבה לרצועות דקות ולכתוש את שיניי השום.
לחמם בסיר קטן את השמן, להוסיף את הגמבה, השום ולבבות הארטישוק חתוך לרבעים.
להוסיף את יתר המצרכים, לכסות במים עד גובה הארטישוק ולהביא לרתיחה.
לאחר מכן להוריד לאש נמוכה (ללא מכסה) ולבשל עד לאידוי הנוזלים וקבלת רוטב סמיך - שעה ורבע עד שעה וחצי.
הערה:
במהלך הבישול הרוטב נראה מיימי, רק לאחר סיום הבישול הרוטב מסמיך ומצטמצם.
1 חבילת לבבות ארטישוק של "סנפרוסט" / 10 לבבות ארטישוק טריים
1 גמבה אדומה
1 כף שמן
6 שיניי שום כתושות
חצי לימון סחוט
חצי כף פפריקה ( חריפה/מתוקה לפי הטעם)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
תחילה יש להשרות את הארטישוקים במים עם לימון סחוט טרי - כ-10 דק'
במקביל יש לחתוך את הגמבה לרצועות דקות ולכתוש את שיניי השום.
לחמם בסיר קטן את השמן, להוסיף את הגמבה, השום ולבבות הארטישוק חתוך לרבעים.
להוסיף את יתר המצרכים, לכסות במים עד גובה הארטישוק ולהביא לרתיחה.
לאחר מכן להוריד לאש נמוכה (ללא מכסה) ולבשל עד לאידוי הנוזלים וקבלת רוטב סמיך - שעה ורבע עד שעה וחצי.
הערה:
במהלך הבישול הרוטב נראה מיימי, רק לאחר סיום הבישול הרוטב מסמיך ומצטמצם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה